31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Evde Sağlık Hizmetleri
17 Ekim 2019

31 MART 2019 Pazar Günü, Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, evde sağlık hizmeti alan ve almayan yaşlı, engelli veya hareket kısıtlılığı olan vatandaşlarımızın oy kullanma hak ve sorumluluklarını yerine getirmelerini sağlamak amacıyla, İl Sağlık Müdürlüğümüz Evde Sağlık Hizmetleri Birimi tarafından sağlık ekipleri görevlendirildi. Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Ekibinden 2 sağlık personelinin koordinasyonunda;İl merkezinde 3 Ekip,  ilçelerde  birer ekip olmak üzere toplam 8 Evde Sağlık Ekibi görev yaptı.Bu ekipler tarafından  Evde Sağlık Hizmetleri Sistemine kayıtlı olan ve olmayan ancak oy kullanmak isteyen  yaşlı, engelli veya hareket kısıtlılığı olan hastalar sandık başına giderek oy kullandı.
        Hastanelerimizde yatmakta olan vatandaşlarımızın da oy kullanabilmeleri için Uşak Eğitim Araştırma Hastanesi’ nde 1 hasta taşıma aracı(minibüs) ile 4 ambulansta; 5 şoför ve 5 sağlık personeli  görevlendirildi. Ayrıca 112 Acil Sağlık Hizmetleri tarafından 13 ekip 39 personelle  sağlık problemleri nedeniyle Evde Sağlık Hizmeti alan yaşlı ,engelli ve çeşitli sağlık problemlerinden dolayı hareket kısıtlılığı olan kayıtsız diğer hastalara toplam 82 vatandaşımıza oy kullanmaları için sandıklarına nakil işlemi gerçekleştirildi.
       Vatandaşlık görevlerini yerine getirerek oy kullanan hasta ve hasta yakınları uygulamadan ötürü memnun olduklarını belirterek, bu hizmeti veren başta İl Sağlık Müdürlüğü  olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

• ESH (8).jpg
  • ESH (3).jpg